Integratieve kindertherapie

Kindertherapie
Kindertherapie

Wat is integratieve kinder- en jeugdtherapie?

Rups en vlinder
De rups en de vlinder, drukken precies uit waar mijn therapie op gebaseerd is. Ik ga er vanuit dat ieder kind, net als de rups, de kwaliteiten en de kracht in zich heeft om zich te ontwikkelen (ontpoppen) tot een prachtige, stralende, vrolijke vlinder. Sommige kinderen kunnen dit op sommige momenten in hun leven niet zélf en hebben handvatten nodig om deze kwaliteiten te laten ontpoppen. Integratieve kinder- en jeugdtherapie kan deze handvatten bieden.

Kortdurende therapie
Integratieve kindertherapie is een kortdurende en intensieve therapie, waarbij het kind en zijn klacht centraal staan. De kracht van integratieve therapie is dat een probleem wordt geanalyseerd vanuit verschillende kanten. Zo kijk ik bijvoorbeeld of een probleem een lichamelijke oorzaak kan hebben, maar ook of de gezinssituatie van invloed is op het probleem. Ik bekijk hoe de balans van het kind is tussen draaglast en draagklacht, met andere woorden: kan hij of zij het probleem aan, en hoe kan er het beste mee worden omgegaan? Ook ga ik na of onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden van invloed zijn op het kind.

“ Na iedere sessie mogen de kinderen een kaartje trekken. Hier ziet u een voorbeeld van een ‘eigenwijsje’. De boodschap kan de komende week bij het kind centraal staan. ”