Over Anneke

Anneke van Staalduinen
Anneke van Staalduinen

Mijn naam is Anneke van Staalduinen.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later ‘met kinderen wilde werken’. Na mijn studie Sociaal Pedagogisch Werk besloot ik dan ook om door te stromen naar de Pabo. 14 jaar heb ik met heel veel plezier in het onderwijs gewerkt. De laatste 10 jaar gecombineerd met het werk in de praktijk. Sinds juni 2019 heb ik besloten om me volledig op de praktijk te richten en heb ik afscheid genomen van het onderwijs.

In 2005 startte ik de opleiding tot kindercoach, na behalen van het diploma studeerde ik verder tot kinder- en jeugdtherapeute en in 2008 behaalde ik mijn diploma en startte mijn praktijk. Sinds 2013 richt ik mij steeds meer op de talenten van kinderen. Door juist te kijken/ontdekken naar daar waar het kind van nature goed in is en hier meer aandacht op te richten gaat het kind steeds meer ‘stralen als een vlinder’. 

Beeldcoach

Sinds 2015 ben ik gediplomeerd 'beeldcoach'. Beeldcoaching is en methode waarbij het handelen van het kind of de ouder centraal staat. Beeldcoaching is een begeleidingsmethodiek waarbij aan de hand van beeldmateriaal een begeleidingstraject wordt uitgevoerd. Bij beeldcoaching worden aan de hand van korte video-opnames succesvolle interacties geanalyseerd. Door middel van beeld-voor-beeld analyses wordt gekeken hoe geslaagde contactmomenten tot stand komen.
Door beeldcoaching wordt het kind of de ouder(s) geactiveerd en ondersteund bij het eigen handelen. Via reflectie op dit handelen en door het bekijken van de videobeelden, wordt als vanzelf, een proces van bewustwording in gang gezet, waarbij het kind/de ouder zijn/haar denken over de oorzaak van de problemen verandert.

Analyseren van de beelden samen met het kind/de ouder is een manier die vaak direct resultaat oplevert en dat vind ik zo sterk aan het werken met beelden. De manier van oplossingsgericht werken is een manier die me al jaren aanspreekt. Door in te zetten en de focus te leggen op micro-analyse en kracht is dit een hele positieve manier van werken. 


Opleidingen/cursussen gevolgd door Anneke:

Pabo Thomas More te Rotterdam/Opleiding tot integratieve kindertherapie/Rots en Water trainer/Interventies met jonge kinderen/Ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen/Therapeutisch zandspel/Systemisch werken met het kind en zijn ouders/KidsCompas – Talent Coach/Beeldcoach (SVIB) (i.o.) coachen met behulp van opnames. Oktober 2019: start opleiding PSBK

DSC_4127_klein.jpg

 

 

 

 

 

DSC_0037_klein.jpg